четвер, 9 лютого 2017 р.

Будь в курсі!

В Україні обрали птаха 2017 року


Результат пошуку зображень за запитом "канюк звичайний"         
  За версією товариства охорони птахiв, птахом 2017-го року став канюк звичайний, повідомляє Експрес-online. Це найчисленніші гніздові хижі птахи України, які належать до родини яструбових. Вони мають розмах крил 110-130 сантиметрів і довжину тіла 51-57 сантиметрів

   Канюк звичайний, якого ще називають сарич, являє собою хижого птаха з сімейства яструбиних. Мешкає на всій території Європи. В Азії живе в лісистій місцевості. З півночі вона обмежена тундрою, а з півдня – степовою зоною. Напередодні холодів даний вид здійснює лише незначні міграції на південь. Тільки один підвид є перелітним.
  Великою перевагою хижака є те, що він винищує гадюк. Але в нього немає імунітету від отрути. Якщо змія вкусить птицю, то та загине. Правда, трапляється таке рідко. Переможцем зазвичай виходить пернатий розбійник. Він видає звуки, схожі на нявкання кішки. Володіє гострим зором, хорошим дотиком, слухом і нюхом. У цього птаха дуже добре розвинений інтелект. У неволі канюк звичайний часто проявляє витончену хитрість і кмітливість.

Немає коментарів :

Дописати коментар